fredag 16 mars 2012

Tjocksmock.

Fick ett sms att mitt paket från Cellbes fanns att hämta på ICA. Nyfiken som jag är så hämtar jag det  på direkten. Har visst kommit igång med beställandet nu efter flera års uppehåll.
För det mesta motsvarar det inte förväntningarna, det ska returneras, bytas och hållas på.
Som i höstas då blev det flera turer och man får ju betala returfrakten så det kan bli onödigt dyrt. Fick ett tips som jag annammat denna gång, att beställa två av varje i olika storlekar, för en retur blir det alltid. Så har jag gjort denna gång.
Kommer att behålla en två pack t-shirt BH en vit ärmlös klänning och den blommiga på bilden. Någon bild på mej i klänningen kommer inte att visas.


Problemet är att  jag sällan använder det jag köper utan hellre går omkring i mina jeans och
t-shirt. Min självkänsla är inte den bästa. Jag känner mej obekväm när jag klär mej lite finare.
Sanningen är att jag inte kan acceptera att jag är överviktig, vikten smyger sig sakta uppåt och jag har hittills inte lyckats göra nåt åt detta. Det var nog ett halvår sedan jag vägde mej senast.
Då visade vågen 82 kg till mina 163 cm nu väger jag ännu mera som det känns på kläderna.
Det innebär att jag känner mej som en tjocksmock i min nya klänning.
Jag tycker klänningen är jättefin men kanske inte på mej en överviktig 55 årig tant med tjocka ben. Den klär unga slanka bättre än mej. Men inuti är jag fortfarande ung och barnslig.

Problemet är att jag ska tröstäta jämt och ständigt gillar en massa godis och proppar i mej en massa mat. Jag skulle känna mej mycket finare om jag gick ner 15 kg och självkänslan skulle bli mycket bättre. Det finns så mycket fina kläder som jag inte kommer i.
Att det ska vara så svårt med förändring trots att jag inser att jag skulle må så mycket bättre.

Gud.....vilket gnäll....vad är detta för något?  Susanne, kan du inte bara acceptera att du duger och är fin som du är?
Vad är detta att gnälla över när det finns så mycket elände i världen.....jag skäms!

Jag kommer att använda min klänning några gånger i sommar och när vi reser utomlands det lovar jag.

Jag väntar på en till klänning som är restnoterad den kommer jag nog också att använda.
Ha det!
/Susanne

4 kommentarer:

 1. Jamen exakt! Du är fin precis som du är, och vet du, du är du ändå, om du går upp 10 kg eller ner 20, eller tvärtom, så är du samma fina Susanne iallafall, sådeså! :)

  Fast jag vet vad du menar. Jag vet precis! Jag vill oxå gå ner, men jag har nog ändå kommit dit att jag tycker jag är okay oavsett. Vill fortfarande gå ner, men det är inte hela världen.

  Köp dig en fin anteckningsbok och i den skriver du ner saker du är bra på och saker som gör dig glad. Stort som smått. Kalla den för din "Må-Bra-Bok"

  Kramar om!
  Nina

  SvaraRadera
 2. Men hallå.........var det mig du beskrev nu........beställa kläder som man tror man passar i för att man inte ser sig själv som man är egentligen! Jag som är så slank och passar i dessa fina klänningar :-)) Jodå vännen.......vi är fina som vi är fast vi inte trivs med det vi är riktigt! Ha nu en fin helg <3 Kram Maritha

  SvaraRadera
 3. När jag läste det du skrivit var det som om jag läste en beskrivning på mig själv.:O) Både när det gäller kläder och vikt, Varför ska det vara så svårt att förstå att vi,både du och jag duger som vi är. Vad är det som styr de där knasiga tankarna.När jag ser din profilbild ser jag en ursnygg tjej med glimten i ögonen. Och ett trevligt leende. Läser jag sedan dina blogg,din hemsida så visar det sig att du är lika vacker på insidan, min vän.GLÖM ALDRIG BORT DET FÖR SÅ ÄR DET:O) Sedan kan man väl alltid försöka för hälsans skull att hålla igång och hålla vikten på en skaplig nivå men det är en helt annan grej och som jag tycker vi kommit ganska långt med även om det finns lite mer att önska.:O) Ha det så bra vännen. Bamsekramar från mig. Kerstin

  SvaraRadera
 4. Jag känner igen mig. I helgen skall jag rensa i garderoben. Bara det som är lagom storlek och inte är för slitet får vara kvar. jag ser ju inte vad jag har i garderoben för allt jag inte kan eller inte vill bära. Cellbes är bra det var där jag beställde kläder i februari. Jag önskar dig en skön helg! Zinnia

  SvaraRadera