tisdag 27 mars 2012

Att vara nöjd med min kroppsformDet var länge sedan jag ställde mej på vågen. Vikten är ju egentligen inte det viktiga utan det är hur jag känner mej. Men jag kan tycka att det kan vara bra att  jag väger mej emellanåt.

De senaste månaderna har jag verkligen inte tänkt mej för alls utan ätit precis vad jag känt för och mer där till, samtidigt med att jag känt mej missnöjd och tyckt att det inte finns några kläder att köpa som passar mej i storlek.

Det finns ju massor med fina kläder att köpa i affärerna. Just nu känns det som måttet är rågat och kläderna blir bara trängre och trängre. Men att göra nåt åt saken är inte lätt fastän jag vet att jag skulle känna mej mera nöjd med mig själv.

Så i morse tog jag tjuren vid hornen och ställde mej på vågen. Jag brukar kliva på vågen
2 - 3 gånger för att förvissa mej om att den visar samma resultat.

Första klivet visar 85 kg...puh!!...andra klivet 82,8....konstigt!...tredje klivet 82,8...
...fjärde klivet 82,8 kg.

Så där har aldrig vågen gjort förut. Men vikten blev ju faktiskt 82,8. Jag hade faktiskt förväntat mej 85 +. Så då får jag vara glad för det, då väger jag ju inte mera än när jag vägde mej sist. Kanske jag har styrketräningen att tacka för det.

Nu ska jag försöka att tänka mej för vad jag stoppar i munnen och äta regelbundna måltider och lätta mellanmål. Att göra drastiska förändringar har inte fungerat tidigare.
 Jag tänker väga mej om två veckor igen.

Kram/Susanne

3 kommentarer:

 1. Tänk om det gick att ställa in vikten som en hastighetsmätare. regelbundna måltider och den mesta maten lagar jag själv det är det jag gör nu men... Jag skulle behöva röra mig mer samt inte fuska framför TV. Men det har blivit bättre. Krympmalen i garderoben är ett ovälkommet kryp! Skönt att du inte gått upp som du trott. Jag önskar dig en skön dag! Zinnia

  SvaraRadera
 2. Grattis!
  Jag har inte vägt mig en endaste gång sen jag bröt benet, ätit av det jag fått och haft hemma och inte rört mig så mycket mer en mellan köket ,vardagsrummet och sovrummet....vill helst inte tänka på vad vågen säger när jag tänker kliva upp på den. Den suckar antagligen bara och rasar ihop....
  Men det är bara att ta nya tag och glädjas över att våren är här, även om kläderna kanske inte passar så bra längre :)
  Kram vännen // Annelie

  SvaraRadera
 3. Hej vännen! Varför ska det vara så orättvist här i livet med maten. Jag kämpar också på med vågen. Är gift med en person som kan mumsa i sig som bara den. GRRRRR! Nu får jag väl ta ett tag i trädgården. Kanske blir det ett hekto mindre.
  Kram och ha en fin dag.
  Agneta

  SvaraRadera